Leerbedrijf van het jaar

Leerbedrijf van het jaar

Broodje Groffen te Bergen op Zoom leerbedrijf van het jaar 2011

WAGENINGEN , 27 april 2011

Broodje Groffen uit Bergen op Zoom is zojuist in Wageningen uitgeroepen tot Leerbedrijf van het Jaar 2011 Bakkerij.

Lex Janssens, voorzitter commissie Leerbedrijf van het Jaar Bakkerij, maakte de winnaar vanavond bekend tijdens de MBO Kampioenendag op de Vakschool Wageningen. Op basis van een audit waren drie bedrijven genomineerd: Banketbakkerij Jan Smeets uit Spijkenisse, Banketbakkerij Lamers uit Venlo en Broodje Groffen uit Bergen op Zoom.

Volgens Janssens is Broodje Groffen de terechte winnaar. De enthousiaste ondernemer is zelf de praktijkbegeleider. ‘Romano Groffen is zeer goed op de hoogte van wat er binnen zijn bedrijf maar ook daarbuiten met opleiden gebeurt. Hij laat zijn stem horen in de regio en is betrokken bij het Regionaal Overleg Bakkerij Opleidingen op het ROC,’ aldus Lex Janssens over Groffen, die zich als allround brood- en banketspecialist profileert en een goed georganiseerd en gestructureerd opleidingstraject binnen zijn bedrijf heeft opgezet.

Patisserie en chocolaterie Jacques van Bragt te Geldrop leerbedrijf van het jaar 2010

WAGENINGEN – Patisserie Jacques van Bragt is verkozen tot Leerbedrijf van het jaar 2010.

Het bedrijf uit Geldrop kreeg zojuist de bokaal uitgereikt die bij de prijs hoort. Loon naar werken voor Jacques van Bragt en zijn team. Nadat hij vorig jaar in de finale werd afgetroefd door Echte Bakker Hagendoorn, was het nu wel raak voor de banketbakkerij uit Geldrop.

Van Bragt kreeg de titel Leerbedrijf van het Jaar uitgereikt tijdens de Jeugdvakwedstrijden MBO op 14 april op het Rijn IJssel College in Wageningen

Negen bedrijven waren in de race om de titel. In de finale moest Van bragt het opnemen tegen Maison Kelder uit Den Haag en Van Vessem & Le Patichou uit Haarlem.

De Verkiezing is een initiatief van sociale partners in de bakkerij: NBOV , CNV Bedrijvenbond, FNV Bondgenoten en de NVB . De organisatie van de verkiezing is in handen van Kenwerk .