De lekkerste school

De lekkerste school

Jubileumwedstrijd

Dinsdag 31 mei jl. vond de jubileumwedstrijd Lekkerste school van Nederland plaats. Het ROC van Amsterdam (MBO) en het Edison College(VMBO) kwamen hierbij als winnaar uit de bus. De Horeca Vakschool Rotterdam ontving de ‘Goed op Weg Prijs’. De jubileumwedstrijd wordt iedere vijf jaar georganiseerd.

In totaal gingen zes MBO- en vijf VMBO-scholen de strijd met elkaar aan op het ROC Rijn IJssel in Wageningen. Iedere school vaardigde drie leerlingen en één docent af. Zij maakten een showtafel met showstuk én diverse brood- en banketproducten volgens één van de verplichte thema’s Olympische Zomerspelen of Jeugdvakwedstrijden 55 jaar.

Oordeel

Een deskundige vakjury, bestaande uit Robbie van Bentum en Niek van Waarde(Brood), Frans van Haaster en Tim van Beijnen (Banket) én Menno Spataro (Showstuk) keurden de etalages. Menno sprak namens de jury alle deelnemers toe: “Wij hebben veel inzet en creativiteit gezien vandaag. Het niveau lag dicht bij elkaar en er zijn veel verschillende technieken gebruikt. Soms wilden jullie zelfs te veel laten zien wat dan de smaak of presentatie niet ten goede komt. Let hierop bij een volgende wedstrijd. Dan wordt het eindresultaat nog beter!”

Namens de NBOV keurden Johan Weggeman en Martijn Verkerk de showtafels en deelden de ‘Goed op Weg Prijs’ uit. “Na het bekijken van alle tafels bleven er twee scholen over die in aanmerking kwamen. Uiteindelijk heeft de smaak de doorslag gegeven!”, zo lichtte Johan Weggeman toe.

Volledige Uitslag

MBO

1. ROC van Amsterdam – 255 punten

2. ROC Rijn IJssel – 245 punten

3. Summa College – 235 punten

VMBO

1. Edison College – 236 punten

2. Gerrit Komrij College – 227 punten

3. Hubertus & Berkhoff – 222 punten