Februari 2016

Van 1 tot en met 3 februari 2016 heeft het Europees Kampioenschap Boulangerie voor de jeugd plaatsgevonden in Weinheim. Beide Nederlandse kandidaten zijn niet in de prijzen gevallen. Duitsland werd uitgeroepen tot Europees Kampioen, gevold door Zwitserland dat de tweede en derde plaats veroverde.

Naast de Europese titel veroverde Duitsland ook nog eens vier keer de eerste plaats in één van de zeven categorieën. De jonge Nederlands bakkers Ans Aben (19 jaar) en Rianne Kuijntjes (18 jaar) bleven helaas met lege handen achter. Meester Boulanger Wietse Schiere trad op als Nederlands jurylid en coach. Wietse: “Ans en Rianne hebben hard gewerkt, ontzettend hun best gedaan en ervoor gezorgd dat alle producten op tijd klaar waren. Het niveau is bijzonder hoog en dan maken kleine dingen het verschil. Helaas gaan we daarom deze keer zonder prijs naar huis!”.

Minimale verschillen Ook juryvoorzitter Klaus Nielsen ziet het niveau bij de jeugd toenemen: “De top-3 zit op één punt van elkaar en ook de rest van de deelnemers doen niet veel voor elkaar onder. Alle deelnemende landen zitten niet stil en blijven zich ontwikkelen. Een mooie ontwikkeling voor ons vak!”

Aan het Europees Kampioenschap namen naast Nederland gastland Duitsland, Denemarken, Zweden, Frankrijk en Zwitserland deel. Alle landen leverden twee kandidaten af en streden tegen elkaar in de categorieën brood, brioche, getoerd gerezen, mysterbox, belegde broodjes en een showstuk dat moest aansluiten bij het thema ‘Thuisland’.

Hieronder de volledige uitslag van de wedstrijd:

Eindklassement

 1. 1. Duitsland
 2. 2. Zwitserland
 3. 3. Zwitserland

Prijswinnaars categorieën

  • Getoerd gerezen Duitsland
  • Showstuk Duitsland
  • Innovatie-Creativiteitsprijs Duitsland
  • Brood Duitsland
  • Brioche Zweden
  • Mysterybox Zweden
  • Belegde broodjes Zweden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *