Wedstrijddag

Westrijddag

Zodra de voordracht van de school met de gegevens van de schoolkampioenen bij de secretaris van de Stichting Jeugdvakwedstrijden voor de bakkerij binnen is, zal hij de deelnemers persoonlijk uitnodigen per e-mail voor de wedstrijd om het kampioenschap van Nederland. Het is daarom belangrijk een juist e-mailadres door te geven.

Aanmelden kan uiterlijk tot en met 13 april 2018 door het aanmeldingsformulier op te sturen naar:

Secretariaat Stichting Jeugdvakwedstrijden voor de bakkerij VMBO

Bob Zoethout
Van Echtenmarke 19
8016 DA Zwolle

De wedstrijd wordt gehouden op 16 mei 2018 in het gebouw van het Rijn IJssel Vakschool Wageningen. De deelnemers worden verdeeld over meerdere bakkerijen en krijgen vijf uur de tijd om de producten te maken. Voor de ouders en/of verzorgers en voor de docenten is op de wedstrijddag een programma samengesteld. De wedstrijddag wordt besloten met een diner. Na het diner worden de prijswinnaars bekend gemaakt. Daarna kunnen de aanwezigen de producten bekijken. De deelnemers mogen de door hen zelfgemaakte producten mee naar huis nemen.

De jury wordt samengesteld uit de leden van het bestuur van de Stichting Jeugdvakwedstrijden voor de bakkerij. Ook bestaat de mogelijkheid dat externe juryleden worden aangetrokken. Docentjuryleden krijgen geen klasse te beoordelen waarin leerlingen deelnemen die afkomstig zijn van een school waarmee zij binding hebben. Ook zullen de werkgevers in de jury nooit een klasse beoordelen waaraan hun eigen personeel of stagiaire deelneemt.