Wedstrijddag

Wedstrijddag

De regiokampioenen van iedere klasse strijden op 9 april 2019 om de titel Nederlands Kampioen. Tijdens dit kampioenschap moet de deelnemer binnen vijf uur in competitie met andere deelnemers, de producten maken. De wedstrijd wordt gehouden in de gebouwen van de Vakschool Wageningen. 
De jury wordt op de wedstrijddag samengesteld uit externe vakmensen uit het bakkersbedrijfsleven.
Docent of werkgeverjuryleden krijgen geen klasse te beoordelen waarin leerlingen of hun stagieres/personeel deelnemen.

Behalve een sjerp, een medaille, een oorkonde en de eer kunnen sommige kampioenen een mooi vervolg verwachten: 
Degene die tijdens dit kampioenschap het hoogste aantal punten scoort wacht een mooie prijs: de AB Mauri Award 
De winnaars in de klasse allround broodbakker en klasse zelstandig werkend broodbakker en zelfstandig werkend brood-banketbakker worden uitgenodigd om mee te doen met een Europese wedstrijd boulangerie waaraan leerlingen uit diverse landen deelnemen. Meer details in het wedstrijdboekje op pagina 18. Deelnemers in de klassen zelfstandig werkend banketbakker en patissier kunnen in het najaar van 2019 meedoen aan de wedstrijd om de Gouden Gard . Deelnemers in de klasse uitvoerend banketbakker kunnen in het najaar van 2019 meedoen aan de wedstrijd om de Talentenprijs 

Hoe ziet de MBO wedstrijddag eruit

Rond de klok van 08.00 uur gaan de deuren van de vakschool open, de koffie en een broodje staan dan voor jullie klaar.Omstreeks 09.00 uur opend de voorzitter de wedstrijddag en vertelt de wedstrijdsecretaris wat wel of niet mag, en wat de verdere gang van zaken is op deze wedstrijddag.Eerst gaan de deelnemers zich omkleden, omstreeks 09.30 gaan alle deelnemers op de foto, en dan naar de praktijklokalen waar het startsein wordt gegeven voor de wedstrijd. Deze wedstrijd duurt 5 uur, na deze tijd moet je stoppen wel mag je de producten nog etaleren en moeten we de bakkerij opruimen (want we laten de bakkerijen schoon achter).Om 17.00 gaan we eten (meestal buiten de school) als we terug komen gaan de deelnemers zich omkleden en de vakkleding van de SJV aantrekken.

Daarna start om 19.00 uur de prijsuitreiking. de prijsuitreiking is om 20.30 uur afgelopen, de zelf gemaakte producten mag je meenemen, en hopelijk ook een van de bekers. Voor de ouders en of begeleiders van de deelnemers is er op deze dag door de stichting jeugdvakwedstrijden niets georganiseerd. U bent natuurlijk van harte welkom, maar u moet zich op deze dag zelf vermaken, gelukkig heeft Wageningen een gezellig centrum en op de woendsdag is er volgens onze gegevens marktdag.Wel is het mogelijk om tegen een vastgestelde vergoeding met de deelnemers mee te dineren op onze wedstrijddag.