Video: Roy Franken

Opdrachten Regiowedstrijden MBO

Klasse:
Uitvoerend broodbakker
8 Gevuld zacht kleinbrood (max. 80 gram).
8 Ongevuld zacht of krokant kleinbrood waarvan 2 modellen of afwerkingen (max. 50 gram).
Klasse:
Uitvoerend brood- en banketbakker
8 stuks gevuld zacht kleinbrood (max. 80 gram).
8 stuks gevuld stukswerk van zanddeeg of korstdeeg (max. 100 gram).
Klasse:
Uitvoerend banketbakker
6 Stuks gebakjes.
8 Stuks stukswerk (max. 100 gram)
Klasse:
Zelfstandig werkend broodbakker
4 Stuks grootbrood 450-800 gram waarvan 2 modellen.
3 Soorten luxe gerezen degen, 6 per soort (verschillende vullingen, eindgewicht maximaal 85 gram).
Recept uitwerken van één van de bovenstaande producten, hiervoor moet verplicht gebruik worden gemaakt van een standaard format dat hier is te downloaden*.
Klasse:
Zelfstandig werkend banketbakker
2 Stuks luxe taartjes 6 tot 8 personen.
Bonbons, 2 soorten variatie in smaak/vorm/afwerking: 15 st. per soort.
Recept uitwerken van één van de bovenstaande producten, hiervoor moet verplicht gebruik worden gemaakt van een standaard format dat hier is te downloaden*.
Klasse:
Zelfstandig werkend
brood- en banketbakker
3 Stuks dezelfde gevuld groot-brood, vulling hartig (450-900 gram).
3 Stuks dezelfde gevuld groot-brood. Vulling zoet (450-900 gram)
5 Luxe gebakjes op basis van zand-deeg of beslag.
Recept uitwerken van één van de bovenstaande producten, hiervoor moet verplicht gebruik worden gemaakt van een standaard format dat hier is te downloaden*.
Klasse:
Patissier
2 Soorten friandises, van ieder soort 10 stuks.
Candybar 1 soort, aantal 10 stuks max. 100 gram per stuk (denk aan een notenreep/soort Twix, Mars etc.).
Chocoladewerk/showstuk: een etagère/plateau waar de gemaakte spullen (deels ligt aan de hoeveel-heid) op geëtaleerd moeten worden dit moet bestaan uit verschillende niveaus.
Alles voor de etagère/plateaus/showtafel moet op de wedstrijddag gemaakt worden. Kleine informa-tiekaartjes bij ieder product ter verduidelijking wat iets is.
Recept uitwerken van één van de bovenstaande producten, hiervoor moet verplicht gebruik worden gemaakt van een standaard format dat hier is te downloaden*.
Klasse:
Boulanger
4 Stuks desem (groot) 400-800 gram, 2 modellen.
4 Stuks desem (klein) baguette 350-400 gram.
10 Stuks viennoiserie ongevuld (65-75 gram).
10 Stuks viennoiserie gevuld (75-85 gram).
Aandachtspunten:
Product 1: desemproduct groot maximaal 20% vulling incl. zaden van het meel/bloem gewicht (maximaal 0,5% verse gist van het meel/bloemgewicht).
Product 2: Baguette tradition (maximaal 0,5% verse gist van het meel/bloemgewicht).
Product 3: Viennoiserie ongevuld: croissant.
Product 4: Viennoiserie gevuld: vulling meebakken. Afwerking mag.
De degen worden op de wedstrijd-dag gemaakt, maar je mag eventueel een kookstuk, poolish, liquid levain of stiff levain meenemen.
Recept uitwerken van één van de bovenstaande producten, hiervoor moet verplicht gebruik worden gemaakt van een standaard format dat hier is te downloaden*.
* Indien het standaard format niet wordt ingeleverd, wordt er bij de beoordeling 10 punten in mindering gebracht op het totaal aantal punten. Indeling en producten per klasse voor regio en NK SJV 2021/2022.
Vragen?
Mocht je vragen hebben over de wedstrijd-producten of over het wedstrijdreglement dan kan je contact opnemen via: jeugdvakwedstrijdenbakkerij@gmail.com.