Voor deelnemers
Deelnemersinformatie Data en locaties Opdrachten Reglement Veelgestelde vragen
Voor scholen / leerbedrijven
Over de Jeugdvakwedstrijden Didactische toepassing
Meld je aan!

Opdrachten

Niveau 2 – Uitvoerend broodbakker


8 stuks gevuld zacht kleinbrood
  • Gevuld met minimaal 70% doorgedraaide vulling
  • Gewicht: tussen 60 en 80 gram per stuk
8 stuks ongevuld zacht of krokant kleinbrood
  • 2 verschillende vormen en/of afwerkingen
  • Gewicht: tussen 45 en 60 gram per stuk

Niveau 2 – Uitvoerend brood- en banketbakker


8 stuks gevuld zacht kleinbrood
  • Gevuld met minimaal 70% doorgedraaide vulling
  • Gewicht: tussen 60 en 80 gram per stuk
8 stuks gevuld stukswerk
  • Van zetdeeg of korstdeeg
  • Max. gewicht: 100 gram per stuk
  • Geen natte afwerking m.u.v. afdekgelei

Niveau 2 – Uitvoerend banketbakker


8 identieke gebakjes
  • Opbouw bestaande uit minimaal 3 verschillende structuren/smaken
8 stuks gevuld stukswerk
  • Van zetdeeg of korstdeeg
  • Max. gewicht: 100 gram per stuk
  • Geen natte afwerking m.u.v. afdekgelei

Niveau 3 – Zelfstandig werkend broodbakker


4 stuks grootbrood
  • 2 verschillende modellen
  • Gewicht: 450–900 gram per stuk
  • Vulling maximaal 20%
Getoerd-gerezen deeg
  • 10 ongevulde croissants (65–75 g)
  • 10 gevulde getoerd-gerezen met meegebakken vulling (80–90 g)
  • Vorm naar eigen idee
  • Maximaal 20% afwerking na het bakken
Luxe gerezen deeg
  • 15 koffiebroodjes (65–75 g)
  • Géén getoerd-gerezen deeg
  • Van gerezen deeg; opgerold of gevouwen modellen

Niveau 3 – Zelfstandig werkend brood- en banketbakker


3 stuks gevuld grootbrood met hartige vulling
  • Minimaal 50% doorgedraaide vulling
  • Gewicht: 450–900 g
3 stuks gevuld grootbrood met zoete vulling
  • Minimaal 50% doorgedraaide vulling
  • Gewicht: 450–900 g
8 identieke gebakjes
  • Opbouw bestaande uit minimaal 3 verschillende structuren/smaken

Niveau 3 – Zelfstandig werkend banketbakker


2 identieke (dessert)taarten
  • Voor 6–8 personen
  • Opbouw bestaat minimaal uit 4 verschillende structuren/smaken
15 identieke vormbonbons
  • Met de hand getempereerde chocolade
  • Minimaal 2 verschillende vullingen

Niveau 4 – Patissier


2 identieke desserttaarten
  • Voor 6–8 personen
  • Opbouw bestaat minimaal uit 4 verschillende structuren/smaken
  • Voorzien van een chocolade decoratie
10 stuks chocolade bars
  • Minimaal 2 verschillende vullingen
  • Maximaal 100 gram
2 soorten friandises
  • 10 stuks van elke soort
  • Maximaal 30 gram
  • Géén bonbons
Wedstrijdboekje
Maak een boekje voor de jury waarin je beschrijft:
  • Uitleg over je gekozen producten
  • Uitgeschreven recepten

Niveau 4 – Boulanger


6 desembroden
  • 2 verschillende modellen
  • Gewicht: 450–900 g
  • Vulling maximaal 20% van het meel- of bloemgewicht
  • Maximaal 0,5% verse gist van het meel- of bloemgewicht
6 desem baguettes tradition
  • Gewicht: 300–350 g
  • Maximaal 0,5% verse gist van het meel- of bloemgewicht
Getoerd-gerezen deeg
  • 10 ongevulde croissants (65–75 g)
  • 10 gevulde getoerd-gerezen met meegebakken vulling (80–90 g)
  • Vorm naar eigen idee
  • Maximaal 20% afwerking na het bakken
Briochedeeg
  • 10 ongevulde briochebroodjes (65–75 g)
  • 10 gevulde briochebroodjes met meegebakken vulling (80–90 g)
  • Maximaal 20% afwerking na het bakken
Wedstrijdboekje
Maak een boekje voor de jury waarin je beschrijft:
  • Uitleg over je gekozen producten
  • Uitgeschreven recepten

Veelgestelde vragen

Wij hebbend de veelgestelde vragen over de opdrachten voor je verzameld.
Veelgestelde vragen
Stichting Jeugd Vakwedstrijden DrukHelden